Dom-Članci o partnerima-Speedcheck - nova usluga za provjeru brzine Interneta

Speedcheck - nova usluga za provjeru brzine Interneta

Polagano učitavanje stranica ponekad se pojavljuje zbog kvara davatelja internetskih usluga ili usmjerivača ili jednostavno problema s traženom web stranicom. Svi se čimbenici moraju uzeti u obzir, ali prvo morate provjeriti brzinu interneta.

Speedcheck je besplatna usluga u kojoj možete saznati brzinu vašeg interneta u samo nekoliko sekundi.

Dijagnostika brzine

Sučelje stranice je intuitivno - na glavnom zaslonu nalazi se plavi gumb za brzi početak dijagnostike.

Nakon nekog vremena pojavljuju se rezultati provjere. Što ti pokazatelji znače? Vrijedi pomaknuti se dalje prema dolje i vidjet ćete detaljan "Vodič za brzinu i internetsku vezu" iz 6 poglavlja. Ima sve za samostalno rješavanje problema u vašem sustavu i poboljšanje brzine interneta. Korisnici koji su daleko od osnova internetskih veza otkrit će što je davatelj internetskih usluga (ISP), IP adresa, kako Ethernet kabel utječe na brzinu Interneta i mogu razumjeti jesu li rezultati ispitivanja dovoljno dobri za njihove potrebe.

  1. Vremensko kašnjenje (ping) podataka za pomicanje na odredište (milisekunde). Rezultat - do 100 ms - je dobar. Zamijetit ćete kašnjenje veće od 200 ms kada će se vaš video chat "objesiti".
  2. Brzina preuzimanja (Mbps) prikazuje koliko brzo vaš uređaj preuzima podatke s Interneta, Kada, primjerice, gledate videozapise, stranice s mnogo fotografija ili preuzimate dokumente.
  3. Brzina preuzimanja (Mbps) određuje kako vaš uređaj preuzima podatke na Internet, To utječe na vrijeme potrebno za prijenos fotografija, dokumenata ili videozapisa, na primjer, na e-poštu.

Preporučljivo je raditi testove brzine u različito doba dana. Ako se usporava samo tijekom vršnih sati, a zatim ponovno postaje brzo - ova je situacija normalna. Ali, ako je vaša brzina stalno niža od one koju je obećao vaš davatelj internetskih usluga, to je problem koji treba riješiti.

Svi vaši rezultati brzih ispitivanja izvršenih u Speedcheck-u spremaju se tako da ih možete pregledati i sami napraviti odgovarajuće zaključke.

Što dalje činiti

Čak i ako su brzine vašeg preuzimanja i prijenosa dobre, postoje i drugi faktori koji usporavaju vaš internet. Ček:

  • Vaša vrsta internetske veze;
  • Doba dana. Kada mnogi ljudi koriste internet istovremeno, brzina opada. Najviše stope su obično kasno u noć ili u rano jutro;
  • Web mjesta s velikim prometom. Ovaj se problem ne može riješiti - samo trebate biti strpljivi i kasnije posjetiti stranicu;
  • Vaš gadget. Čak nećete osjetiti vrlo visoku brzinu Interneta ako je vaše računalo / pametni telefon / tablet zastario ili zaražen virusom.

Prednosti usluge

Dvije su jasne prednosti za Speedcheck:

  1. Mreže poslužitelja sastoje se od samo 40 Gb / s poslužitelja. Tako korisnik može mjeriti stvarno veliku brzinu veze duž cijele rute, dok se u ostalim internetskim testovima brzina mjeri samo od njegove pristupne točke do poslužitelja internetskog pružatelja usluga, što nije sasvim ispravno, od čega su performanse uvijek visoke.
  2. Postoji detaljan vodič koji pomaže korisnicima u rješavanju problema sa povezivanjem.

Tu je i prikladna mobilna aplikacija za iPhone i Android pametne telefone:

Ostavite komentar