Dom-ocjene-TOP-5 električna brusilica za meso 2020

TOP-5 električna brusilica za meso 2020

Moderni kućanski aparati za kuhinju su promišljena i funkcionalna oprema. Ali, istodobno je oprema skupa, pa prilikom kupnje treba dati prednost univerzalnim funkcionalnim modelima, koji, osim što ispunjavaju svoju glavnu zadaću, mogu zamijeniti druge kućanske uređaje. U ovom ćemo materijalu razmotriti top 5 električnih brusilica za meso, u kojima ćemo odrediti najbolji model.

Električna brusilica za meso olakšava kuhanje i može obrađivati ​​i do nekoliko kilograma mesa u minuti. Sposoban je nositi se s tvrdim ili nježnim mesom.

Mnogi su modeli opremljeni dodatnim mlaznicama za proizvodnju mljevenog mesa različitih konzistencija, proizvodnju domaćih kobasica, sjeckanje povrća, pa čak i pravljenje sokova od voća i povrća. Prilikom odabira vrijedi obratiti pažnju na one modele koji imaju reznice za povrće. Ova funkcija značajno će ubrzati pripremu salata, zamijenivši dug i neugodan proces rada s ručnom žlicom.

Karakteristike važne za ocjenu

Da bismo ispravno sastavili ocjenu, ispitali smo glavne prednosti i nedostatke modela koji određuju njihovu funkcionalnost i mogućnosti. Prilikom sastavljanja ocjene oslanjali smo se na objektivne kriterije koji nisu povezani s dizajnom i drugim nijansama koje su odabrane prema ukusu korisnika.

Jedan od glavnih parametara je snaga motora uređaji. Prikazana je u dva pokazatelja - maksimalnom i nominalnom. Nazivna snaga motora proizvodne mlinice za meso ne smije biti manja od 400-500 vata. Inače, poteškoće nastaju pri preradi živog, tvrdog mesa, na primjer, govedine s filmovima i drugih nedostataka. Za mljevenje mesa male snage, meso trebate unaprijed pripremiti, izvršiti čišćenje, rezanje u male komade. Za moćne brusilice mesa ovo nije potrebno, što štedi vrijeme.

Izvođenje - ovaj parametar određuje količinu prerađenog mesa u određenom vremenskom razdoblju i ovisi o snazi ​​motora, perforiranju rešetki, veličini vrata, kvaliteti i obliku noža. Produktivnost bi trebala biti najmanje 1,5 kg mesa u 1 minuti. Inače, stroj za mljevenje mesa jednostavno nije učinkovit. Ako često morate kuhati veliku količinu mljevenog mesa, na primjer, za pripremu domaćih kobasica ili kad hranu pripremate u društvu za piknik ili neki drugi događaj, tada biste trebali kupiti mlin za meso s produktivnošću od 2-2,5 kg. Po minuti.

Broj brzina - važan parametar za multifunkcionalne mlinice za meso koje mogu kuhati mljeveno meso, nasjeckati povrće i voće. Za meso je potrebna jedna brzina. Kod mekih proizvoda brzina prerade trebala bi biti različita, jer u protivnom brusilica neće moći jednako učinkovito raditi s različitim proizvodima.

Dodatne mlaznice - Mnogi modeli opreme imaju mlaznice za drobljenje povrća, diskove s perforacijama za dobivanje mljevenog mesa raznih veličina zrna. Optimalni set bit će sljedeći set mlaznica: diskovi za mljeveno meso, mlaznice za ćevapčiće i kobasice i mlaznica za rezanje povrća. Namirnice, oblikovanje kolačića i sokovnika su opcijska rješenja koja ne vrijede novac koji većina proizvođača traži od njih.

Dakle, za sastavljanje ocjene uzete su u obzir sljedeće tehničke karakteristike:

 • Snaga motora;
 • Performanse mljevenja mesa;
 • Prisutnost modova brzine;
 • Prisutnost dodatnih mlaznica.

Pozivamo vas da se upoznate sa ocjenom popularnih brusilica za meso koje se trenutno mogu naći u top prodaji i koje zaslužuju pažnju prilikom kupovine.

5. mjesto: Panasonic MK G1800PWTQ

Prednosti:

 • Snaga motora - 1800 W, 330 W nazivne vrijednosti.

Nedostaci:

 • Mala produktivnost na poslu - do 1,6 kg mesa u 1 minuti;
 • Nepostojanje nekoliko načina brzine;
 • Nedostatak mlaznica - samo mljevenje mesa, ali isporučuju se 3 diska za različite veličine zrna mljevenog mesa.

Cijena: 15.290 rubalja

Panasonic MK G1800PWTQ uobičajena je električna brusilica za meso, ne zahtijeva više. Odlično se nosi sa svojim zadatkom, ali ne može udovoljiti višenamjenskim i produktivnim radnjama. Futrola ima pretince za pohranu diskova i kablu, izrađene od metala i plastike. Stil uređaja prilično je kontroverzan, mnogi ga smatraju zastarjelim. Nedostatak je visoka cijena u usporedbi s drugim modelima. U isto vrijeme, mlin za meso se ne razlikuje u snazi ​​ili naprednoj opremi, što bi moglo opravdati visoke troškove. Označavanje se objašnjava svjesnošću marke i popularnošću modela zbog njegove jednostavnosti i pouzdanosti.

4. mjesto: Moulinex HV9 ME740H30

Prednosti:

 • Snaga motora - 2300 W maksimalna, 1000 W nazivna;
 • Produktivnost - do 5 kg mesa u 1 minuti;
 • Opcije - rezač povrća, mlaznica za ćevapčiće i kobasice.

nedostaci:

 • Broj brzina - 1.

Cijena: 14 990 rub.

Moulinex HV9 ME740H30 električna je brusilica za meso korisna za obitelji, gdje se jela od mljevenog mesa pripremaju redovito i u velikim količinama. Model ima snažan motor. Nedostatak prekidača za brzinu otežava rad s tehnikom prilikom upotrebe dodataka za sjeckanje povrća. Također, jedan brzi način rada ubrzava trošenje motora, a uz značajne količine posla, može dovesti do pregrijavanja. Set uključuje mlaznice za rezanje povrća, kuhanje domaćih kobasica i turske ćevape. Dizajn kućišta sadrži odjeljak za smještaj prijenosnih mlaznica, što pojednostavljuje pohranu komponenata, ne zahtijeva dodatne kutije. Futrola je plastična i zahtijeva pažljivo rukovanje. Također u praksi, ova mlinica za meso ne potvrđuje tvrdnje o visokim performansama.

3. mjesto: Bosch MFW68660

Prednosti:

 • Snaga motora - 2200 W maksimalno; 800 W;
 • Produktivnost - 4,3 kg mljevenog mesa u 1 minuti;
 • Kompletan set - diskovi za mljeveno meso, rezač povrća, mlaznica za kobasice i kebe, aparat za vađenje sokova.

nedostaci:

 • Broj brzina - 1 brzinski način rada.

Cijena: 15 490 rub.

Bosch MFW68660 je još jedna električna brusilica mesa poznatog proizvođača, a nudi se po višoj cijeni u usporedbi s konkurentima. No, za tu cijenu korisnik dobiva uređaj s kojim je, prema proizvođaču, moguće kuhati do 4,3 kg mljevenog mesa u 1 minuti. Kućište je izrađeno od plastike. Paket uključuje dodatne uređaje koji proširuju funkcionalnost brusilice za meso. Međutim, nedostatak nekoliko načina brzine negativno utječe na upotrebljivost. Na primjer, visoki obrtaji pogodni su za meso, ali kada koristite brusilicu, rezač i sokovnik, rad s mlinom za meso postaje teži i zahtijeva određenu vještinu. Na kućištu je isporučena transportna ručka, stroj za mljevenje mesa je jednostavan za nošenje ako se najveći dio vremena sprema u smočnicu, a ne na radnu površinu u kuhinji. Dizajn je moderan, tehniku ​​ne možemo nazvati kompaktnom. Zasebno je vrijedno komentirati sokovnik, koji su korisnici ocijenili kao "ne vrijedi novac". Mlin za meso nije u stanju iscijediti dovoljno soka iz proizvoda.

2. mjesto: REDMOND RMG-CBM1225

Prednosti:

 • Snaga motora - 2500 W maksimalno, 800 W;
 • Produktivnost - do 2,5 kg mesa u minuti;
 • Broj brzina - 2 za različite načine rada;

nedostaci:

 • Ograničena oprema - mlaznica za kobasice i kebe.

Cijena: 14.290 rubalja

REDMOND RMG-CBM1225 ima metalno kućište za jednostavno održavanje. Mlin za meso ima dovoljnu snagu za preradu mesa raznih vrsta, opremljen je mlaznicama za domaće kobasice. Nedostatak dodataka za rad s povrćem značajno smanjuje njegovu funkcionalnost. Štoviše, oprema nije jeftina.Prekidač za brzinu omogućuje vam praktičan rad u različitim režimima, štiti motor od preopterećenja i rad pri velikim brzinama s mekim mesom.

1. mjesto: Zwiller Grand

Prednosti:

 • Snaga motora - 2000 W maksimalno, 800 W;
 • Produktivnost - do 2,5 kg mesa u minuti;
 • Broj brzina - 2 načina;
 • Kompletan set - diskovi za mljeveno meso s otvorima različite veličine, mlaznica za kobasice i kebe, rezač povrća.

nedostaci:

 • Nisu pronađeni značajni nedostaci.

Cijena: 12 500 rub.

Zwiller Grand brusilica za meso ima povoljnu snagu i produktivnost. Omogućuje vam kuhanje do 2,5 kg mesa u minuti, što je dovoljno za veliku obitelj. Također pogodno za punjenje domaćih kobasica, kuhanje salata i povrća unaprijed za druga jela. Prekidači za brzinu i dva načina rada pružaju kontrolu nad postupkom brušenja proizvoda, omogućujući vam odabir željene brzine ovisno o mlaznici koja se koristi. Futrola je izrađena od izdržljive plastike. To značajno olakšava ukupnu težinu brusilice za meso.

Nož za mljevenje mesa izrađen je od čelika i lako se može nositi s mekim i tvrdim mesom, mljeveno meso ne pretvara u kašu, već precizno nareže meso na kriške iste veličine, čuvajući vlažnost i teksturu komada. Stroj za mljevenje mesa nije lošiji u funkcionalnosti i kvaliteti izrade od poznatih marki, dok proizvođač ne precjenjuje performanse.

sažimanje

Poštovani pobjednik! Zwiller Grand mlin za meso dobiva prvo mjesto zbog pokazatelja visokih performansi, bogate funkcionalnosti zbog optimalnog seta dodataka i kvalitetne montaže. Nadamo se da će vam podaci koje prikupimo pomoći da donesete pravi izbor prilikom kupnje.

Ostavite komentar