Dom-Tehnologija Recenzije-Ocjena napona stabilizatora napona

Ocjena napona stabilizatora napona

Među raznolikošću proizvođača vrlo je teško odabrati regulator napona koji je najprikladniji za zadatak. Jedan je dobar za ugradnju u zemlji, drugi za hladnjak, treći je idealan za bojler, popis se nastavlja. U svojoj recenziji želim istaknuti najpopularnije modele na ruskom tržištu i pronaći među njima najbolje u pogledu cijene i kvalitete.

Nema smisla uspoređivati ​​sve marke kao većina ih se proizvodi u istoj tvornici, ali pod drugom markom. Zbog toga će u reviziji sudjelovati sljedeće popularne marke:

  1. Vođa (Rusija, Pskov)
  2. Volt inženjering (Rusija, Moskva)
  3. Rucelf (Kina)
  4. Energotech (Rusija, Taganrog)
  5. Energija (Rusija, Moskva)
  6. Resanta (Kina)
  7. Napredak (Rusija, Pskov)

Pri uspoređivanju određenih modela korišten je princip odabira za najširi raspon rada i stabilizacije, koji je obično jedan od najčešćih kriterija odabira nakon cijene.

Radni pragovi

Područje rada pokazuje granične vrijednosti ulaznog napona na kojem će uređaj isključiti opterećenje. Granice ulaznog napona na kojem će proizvod proizvoditi deklariranih 220V u pravilu su znatno uže od pragova isključivanja.

Vrijedi napomenuti da nisu svi proizvođači navedene pragove u opisu karakteristika uređaja naznačili, čime kupca dovode u zabludu.

Točnost stabilizacije

Ovaj je parametar važan za opremu visoke preciznosti, pokazuje koliko će se napon nakon uređaja razlikovati od 220V. Prema GOST-u, odstupanje od ± 10% dopušteno je za normalno funkcioniranje većine opreme.

Ugrađena zaštita

Svaki stabilizator, osim glavne funkcije održavanja izlaznog napona unutar 220 V, također bi trebao imati niz zaštitnih funkcija koje će pomoći u zaštiti kućanskih uređaja i samog proizvoda od neispravnosti. Ispod je popis značajki koje je deklarirao proizvođač.

Ukupne dimenzije, težina, vrsta položaja

Često izbor stabilizatora počiva na njegovim dimenzijama, što posebno vrijedi za sobe s ograničenim prostorom za ugradnju ovog proizvoda. Zidna instalacija omogućuje postavljanje proizvoda čak i u najzahtjevnijim uvjetima, a pod je više potražen kada je nemoguće objesiti na zid.

Bypass način rada ("tranzit")

Način obilaženja dizajniran je tako da poveže opterećenje zaobilazeći stabilizator u slučaju problema s njim ili, ako je potrebno, pokrene opterećenje velike snage, što se ne preporučuje uključivanje kroz krug za podešavanje. Razlikovati mehanički i elektronički tranzit. Isprva, napon iz mreže izravno se prenosi na teret bez ikakve zaštite. S elektroničkim proizvodom on prolazi napon bez stabilizacije, ali na kritično niskim ili visokim vrijednostima odvaja opterećenje, tj. obavlja funkciju releja.

Dodatne funkcije i prikaz informacija

Jasna i informativna indikacija omogućuje vam da stabilizacijsko sučelje učinite dostupnijim nespremnom korisniku. Prevelika ponuda podataka samo će zbuniti, a nedostatak podataka komplicirat će razumijevanje određenih značajki uređaja.

Cijena, garancija

Nakon pregleda svih značajki stabilizatora i odabira najprikladnijeg za parametre, često se ispostavi da košta mnogo novca ili, naprotiv, vrlo skupa marka pruža malo mogućnosti, loša je funkcionalnost i ima malo jamstvo.

Rezultat ovog pregleda je sažetna tablica s ukupnom ocjenom najboljeg modela i zasebnim parametrom. Najviša ocjena je 8, a najniža 1.Ako je važnost funkcije nedvosmisleno teško procijeniti, tada se proizvodima daje ista prosječna ocjena 4.

Kao što se može vidjeti iz rezultata, prva tri stabilizatora u pogledu ukupnog rezultata uključuju Volt Engineering modele Amper-R E 16-1-25 V2.0 i Hybrid E 9-1-25 V2.0, kao i model Energotech OPTIMUM -5000.

Ostavite komentar