Dom-Za kuhinju-Električni grill Wollmer S807 za dom: prednosti i nedostaci

Električni grill Wollmer S807 za dom: prednosti i nedostaci

U kontekstu karantenskih mjera koje su uvedene u mnogim gradovima Rusije, mnogi se njihovi stanovnici morali suočiti sa značajnim promjenama, uključujući svoju prehranu. Tradicionalni kuhinjski uređaji, usprkos širokim mogućnostima upotrebe, i dalje imaju određena ograničenja. Osobito imitiranje učinka roštilja ili roštilja kod kuće može biti prilično teško. Razgovor o pečenom mesu na vatri nije došao slučajno - kasno proljeće tradicionalno je sezona roštilja, a usred teške epidemiološke situacije izleti na piknik mogu biti zabranjeni.

Međutim, to ne znači da će se sočna pržena kašica ili odresci morati potpuno napustiti. Kuhati meso nije gore nego na tavi za pečenje, a dok ne napuštate kuću, možete koristiti električni grill. Osim toga, možete kuhati na njemu bez korištenja ulja - pristaše zdrave prehrane sigurno će je cijeniti. U današnjem našem pregledu, istražit ćemo tehničke parametre i neke značajke Wollmer S807 kontaktnog električnog roštilja.

Tehnički podaci

oznakaWollmer
ModelS807
PogledObratite se električnom roštilju
Snaga, W2000
Kontroliratimehanički
Područje temperature, ° S160-230, glatko podešavanje
Mjerač vremenaDo 30
Dimenzije radne površine, cm30x25
Težina, kg6,5
Materijal za ploče bez lijepljenjaAluminijski obloženi
OpremaValoviti paneli, posuda za mast, lopaticama za preokret hrane i čišćenje nakon kuhanja

roštilj

Sljedeći dodaci su uključeni u svaki roštilj Wollmer S807:

 • kućište roštilja;
 • uklonjivi aluminijski paneli s valovitom površinom i neljepljivim premazom;
 • uklonjiva ladica u koju se tijekom kuhanja dolje masnoća i višak soka iscijedio iz proizvoda;
 • plastična lopatica koja ne oštećuje premaz;
 • Korisnički priručnik;
 • garancijski list;
 • knjiga recepata.

Istodobno, standardna oprema bit će dovoljna za kuhanje ukusnog, aromatičnog, sočnog mesa u kuhinji ne gore nego na roštilju. U isto vrijeme, cijena roštilja Wollmer S807 pristupačna je u usporedbi s konkurentnim modelima. Kupac za to dobiva funkcionalan, prikladan za upotrebu i pouzdan kuhinjski uređaj, koji je pogodan kako za rijetku uporabu (u posebnim prilikama), tako i za svakodnevne kulinarske eksperimente. Ovaj je model jednostavan za njegu, za 4 minute dostiže maksimalnu temperaturu od 230 stupnjeva i održava ga do 2 sata, a može se podesiti i po visini za razna jela.

Izgled roštilja

Dizajn modela S807 odnosi se na vrstu kontakta - ovo je tzv prešite roštilje, u kojima temperaturni učinak ide iznad i ispod. Ova metoda osigurava ne samo jednolično prženje, nego i smanjuje vrijeme kuhanja u odnosu na jednostrano prženje u tavi. Također, takvim kuhanjem smanjuje se gubitak vlage, pa su proizvodi sočniji.

Kućište roštilja izrađeno je od poliranog neobojenog metala. Ovaj dizajn odgovara dizajnerskom konceptu moderne, visokotehnološke kuhinje, Hi-Tech i Techno stila. Osim toga, metal bez lakiranja manje se boji ogrebotina i mehaničkog naprezanja, otisci prstiju su manje vidljivi na njemu. Prednja je ravnina završena staklenim umetkom.

S poklopcem prema dolje, roštilj je kompaktan i ergonomičan, ne zauzima puno prostora na kuhinjskoj polici ili na polici ormara. Prilikom kuhanja radna visina ovisi o debljini pripremljenog proizvoda: gornji poklopac se može učvrstiti u 5 položaja.Stoga je moguće s jednakom pogodnošću kuhati i tanke rezance s hamburgerima i gusti odrezak - gornji element za prženje u svakom slučaju će se dobro prilijegati. Također, prilagođavanje pomaže ravnomjerno rasporediti pritisak na proizvode, što je prikladno za prženje povrća, mekog sira itd.

Ako želite kuhati više mesa ili povrća nego što je stajalo na donjoj ploči, tada će vam BBQ način pomoći. U njemu je roštilj postavljen poput knjige, tvoreći 2 ploče. Osobito možete pržiti odreske u jednoj polovici, a u drugoj kuhati povrtni prilog.

Masnoća otopljena tijekom kuhanja odvodi se u posebnu ladicu koja se nalazi na dnu uređaja. Pristup do njega može se dobiti s prednje strane - u zatvorenom položaju pladanj se poravnava s prednjom ravninom roštilja. Nakon kuhanja izvadite ga i operite u vodi, a zatim vratite natrag.

Ploče za prženje također se lako čiste. Budući da su ugrađeni u električni grill, oni su čvrsto pritisnuti metalnim kopčama - to eliminira povratne trepavice i istovremeno održava zračni jaz u kojem cirkulira zrak, simulirajući učinak prženja na roštilju. Da biste ih odspojili, pružaju se crni gumbi na kućištu, kada se pritisne, ploče izlaze iz montažnih utora i lako se uklanjaju.

Možete kontrolirati vrijeme i temperaturu prženja na zaslonu. Omogućuje vam precizno postavljanje potrebnih parametara - a u nekim jelima razlika od nekoliko stupnjeva može značajno utjecati na okus jela.

Električno upravljanje roštiljem S807

Jog kotačići i zaslon nalaze se na prednjoj strani uređaja. Lijeva ručka prilagođava vrijeme rada - okrećući ga udesno ili lijevo i kontrolirajući promjenu na zaslonu, namjestite željeno trajanje i popravite ga gumbom smještenim u sredini.

Desni gumb koristi se za podešavanje temperature. Wollmerovi inženjeri implementirali su dvostruki sustav prikaza:

 • vrijednost u stupnjevima prikazuje LCD zaslon;
 • oznake oko gumba pokazuju odgovarajući stupanj prženja: slab (slab, od 160 do 180 stupnjeva), Panini (srednji, od 180 do 205 stupnjeva) i Sear (jak, od 205 do 230 stupnjeva).

To olakšava i poštivanje točnih zahtjeva recepata i odabir načina kuhanja prema vlastitim željama.

Postoji i gumb za prebacivanje temperature iz Celzija u Fahrenheit.

Da bi se olakšalo praćenje načina rada, data je posebna indikacija. Zaslon počinje treptati kad je aparat uključen i za vrijeme grijanja, a kad je postignuta željena temperatura ili kuhanje tajmer završi, čuje se zvučni signal.

eksploatacija

Kako bi električni roštilj Wollmer S807 djelovao učinkovito i pravilno, trebate slijediti preporuke za njegovu upotrebu.

Priprema za rad

Prije prvog pokretanja uklonite ploče za prženje i posudu za mast - i temeljito isperite vodom s bilo kojim deterdžentom. Nakon sušenja ili brisanja osušite - i vratite se natrag. Ako je potrebno, površine premažite biljnim uljem - ali to nije potrebno, kao premazani su neljepljivim premazom.

Za učinkovitu i sigurnu upotrebu, roštilj se mora nalaziti na čvrstoj i ravnoj površini. Oko njega ne smiju biti stranih predmeta u polumjeru od 20 cm: tijekom rada uređaj aktivno emitira toplinsku energiju, a također mu je potreban dotok zraka za cirkulaciju.

Važno! Kad se prvi put uključi, može se stvoriti mala količina dima. To je apsolutno normalno, budući da su unutarnji metalni dijelovi tvornički premazani mazivom za zaštitu, koja kod uporabe izgara.

Kuhanje hrane

Prije početka kuhanja, roštilj mora biti topao. Da biste to učinili, zatvorite gornji poklopac i postavite kontrolu temperature na odgovarajući način:

odSobna temperatura
nizakOd 160 do 180 stupnjeva.
PaniniOd 180 do 205 stupnjeva.
suhoćaOd 206 do 230 stupnjeva.

Nakon što se roštilj počne zagrijavati. Za postizanje postavljene temperature potrebno je u prosjeku 3-4 minute.U ovom trenutku LCD zaslon svijetli narančasto, na njemu trepće riječ GREJANJE. Roštilj obavještava o završetku grijanja zvučnim signalom, a ekran prestaje treptati.

Zatim raširite proizvode i pritisnite poklopac ili postavite roštilj u položaj za roštilj.

Prilikom kuhanja na vrijeme postavljamo željeni interval ručicom vremena. Maksimalno trajanje 1 ciklusa je 30 minuta. Odabrano vrijeme fiksira se pritiskom na tipku koja se nalazi u sredini ručke - nakon toga počinje odbrojavanje prikazano na LCD zaslonu. Nakon isteka zadanog intervala, čut će se zvučni signal.

Važno! Ponovnim pritiskom na središnju tipku zaustavlja se ili potpuno zaustavlja odbrojavanje vremena kuhanja, ali ne isključuje uređaj.

Nakon isteka vremena određenog od strane timera, roštilj se ne isključuje, već prelazi u način uštede energije. Da biste ga potpuno isključili, okrenite kontrolu temperature u položaj Isključeno.

Važno! Ako okrenete kontrolu grijanja u krajnji lijevi položaj, uređaj možete u bilo kojem trenutku isključiti.

Osigurana je i funkcija zaštitnog isključivanja. Nakon 60 minuta, ako korisnik nije promijenio postavke temperature ili vremena, uređaj se isključuje. To se izvještava o prestanku pozadinskog osvjetljenja zaslona.

Njega i održavanje

Prije čišćenja pričekajte da se grill potpuno ohladi, a zatim dodatno provjerite je li isključen. Nakon toga, izvadite pladanj za prikupljanje masti i soka i sipajte ih, te pladanj pošaljite u sudoper.

Sada odvojite ploče. Ako su se ostaci hrane zalijepili na njih (što je malo vjerojatno zbog premaza protiv ljepljenja), uklonite ih plastičnom lopaticom koju ste dobili s kitom. Potom sve elemente operemo u toploj vodi pomoću tekućih deterdženata. Pribor se također može prati u perilici posuđa.

Važno: Nemojte koristiti abrazivne spojeve koji mogu oštetiti neljepljivi premaz.

Obrišite tijelo električnog roštilja s lagano vlažnom spužvom, a zatim mekom krpom ili papirnatim ručnikom. Kad se ploče za prženje i pladanj osuše, postavite ih na rešetku i stavite ih na pohranu.

Važno! Ne dopustite da vlaga uđe u uređaj.

Prednosti i nedostatci

Rezimirajući pregled Wollmer S807 električnog roštilja, ističemo njegove snage i slabosti.

prednosti:

 • brzo zagrijavanje;
 • 5 razina fiksacije poklopca;
 • mogućnost korištenja u BBQ načinu rada;
 • kontrola vremena kuhanja;
 • skupljanje viška ulja i soka u ladici;
 • pouzdan premaz protiv ljepljenja, sposobnost kuhanja bez ulja;
 • jednostavnost i jasnoća upravljanja;
 • prijenosne ploče koje se lako čiste;
 • uključena čistačica;
 • brtvljenje soka u mesu;
 • nekoliko stupnjeva pečenja;
 • mogućnost prženja do lijepe kore.

Nedostaci:

 • kratki kabel za napajanje - 65 cm;
 • gornja i donja ploča nisu zamjenjive;
 • stakleni završetak označavanja prednje ravnine.

Značajka S807 je tehnologija SteakWind. Sastoji se u zračnom otvoru između grijaćeg elementa i površine za prženje. Kada uključite roštilj, zrak se zagrijava i doprinosi pojavi hrskave kore na mesu, koja zadržava sok unutar kuhane hrane. Osim toga, valoviti paneli ponavljaju učinak topline koju emitiraju vrući ugljeni - stoga se proizvodi pripremaju brže i ravnomjernije. Zahvaljujući SteakWind-u dobiva se sočno ne samo meso i riba, nego i puno nježnije i mekše povrće. Kao rezultat toga, ne možete ni napustiti kuću da biste dobili jela "poput vatre".

Dakle, s roštiljem Wollmer S807 možete kuhati puno ukusnih i zdravih jela kod kuće, čak i bez posebnih kulinarskih vještina. Za one koji cijene praktičnost i mogućnost zdrave prehrane bez puno napora, ovo je idealna opcija.

Ostavite komentar