Dom-Tehnologija Recenzije-Je li vaša svjetiljka srdačna

Je li vaša svjetiljka srdačna

Vozač (napajanje) je srce LED žarulje koja uređaj opskrbljuje životom. Visokokvalitetno napajanje osigurat će stabilan rad rasvjetne opreme, svijetli sjaj dioda i dug radni vijek.

Bez obzira na ulazne podatke mreže, izlazni uređaj mora podržavati postavljenu trenutnu vrijednost. Standardne funkcije napajanja uključuju i zaštitu lampe od kratkog spoja, preopterećenja i prenapona na izlazu.

Neslaganje s vozačem

Ovisno o vrsti svjetiljke, uvjetima njezinog rada odabire se odgovarajuće napajanje. Dakle, za uredsku rasvjetu koju karakteriziraju niski zahtjevi za zaštitom kućišta (obično je dovoljan IP20), uski temperaturni raspon i stabilan napon. Važan pokazatelj za takvu opremu bit će koeficijent puzanja, čija bi vrijednost trebala biti minimalna kako bi se stvorila ugodna radna atmosfera.

Ako je svjetiljka namijenjena osvjetljavanju autoceste ili mosta, željeznice ili podzemne željeznice, tada njezin izvor napajanja mora biti otporan na vibracije. Stoga ne možete bez spoja izlijenog u vozač. Inače se elementi uređaja tijekom prvog vibracijskog napada jednostavno odmaknu od ploče.

Oprema za vanjsku rasvjetu postavlja velike zahtjeve za stupnjem zaštite kućišta vozača (IP 65-67), kao i temperaturnim uvjetima (u oštrim ruskim stvarnostima je to posebno važno). A industrijske svjetiljke trebaju vozače koji nisu samo zaštićeni od prašine i vlage, nego su i otporni na prenaponske struje.

Dva je bolje nego jedan!

Brz razvoj tehnologije učinio je gotovo normom i takvim korisnim rješenjem kao hitno napajanje električnom energijom. Instalacija rezervnog vozača nesumnjivo je korisna za školska oprema, jer vam omogućuje brzo evakuaciju učenika u hitnim slučajevima. A u industrijskom poduzeću takva će oprema brzo otkloniti kvar ne prekidajući proizvodni proces.

Mi biramo. Oni biraju nas ...

Pouzdani proizvođači LED opreme objašnjavaju vozaču mnogo pažnje. I ako neki idu putem razvoja vlastitog napajanja, drugi više vole proizvode poznatih proizvođača koji su se dokazali tijekom godina.

Dakle, u pouzdane svjetiljke najveće ruske tvornice FEREX ugrađeni su pokretači poznatog svjetskog proizvođača, Mean Well. Ova tajvanska tvrtka, jedan od pet lidera ove industrije (!), Proizvodi opskrbu električnom energijom već više od 35 godina i u različito vrijeme isporučuje svoje proizvode IBM-u i Appleu.

Konačno

Kad birate LED rasvjetnu opremu, odvojite vrijeme kako biste saznali koje napajanje je proizvođač instalirao. Srce lampe uglavnom određuje vijek trajanja!

Ostavite komentar