Dom-Tech News-Koliko je opasan lažni iPhone punjač?

Koliko je opasan lažni iPhone punjač?

Korisnici IPhonea trebali bi provjeriti svoje punjače i provjeriti da koriste samo originalne Apple-ove ispravljače.

Vijesti iz najnovijeg izvješća pokazale su šokantne statistike da bi se većina lažnih punjača mogla zapaliti ili čak izazvati fatalni električni udar.

To je osobito istinito jer mnogi ljudi koriste jeftine punjače za napuniti svoje pametne telefone bilo gdje.

Rezultati jedne od najvećih studija pokazuju da gotovo svi (98 posto) testiranih neslužbenih punjača mogu uzrokovati fatalni električni udar ili požar. Od uređaja koji su sudjelovali u studiji, svi osim jednog nisu uspjeli na jednom ili više testova.

Gotovo polovica nije uspjela test električne snage; Pri uporabi ovih punjača postoji ozbiljan rizik od električnog udara.

Unutarnja revizija otkrila je gotovo polovicu neusklađenosti s osnovnim sigurnosnim zahtjevima; ti su punjači sadržavali nestandardne unutarnje elemente, koji su također predstavljali ozbiljan rizik od strujnog udara za potrošača.

Ovi rezultati pokazuju da se u većini slučajeva lažni ili originalni punjači mogu pregrijati, zapaliti i uzrokovati potencijalno kobnu štetu bilo kojem trenutku tijekom njegove uporabe. Dobiveni rezultati podudaraju se s rezultatima sličnih studija.

Ostavite komentar