Dom-Tech News-Trebam li kupiti Qualcomm prijenosna računala sa sustavom Windows 10?

Trebam li kupiti Qualcomm prijenosna računala sa sustavom Windows 10?

Qualcomm je prije nekoliko dana objavio da su prvi laptopi Snapdragon 835 napokon stigli u prodaju. Uređaji na istoj platformi, otkriveni kao dio vodećeg Androida ove godine, uključujući Galaxy S8 i Note8, radit će cijeli dan.

Ovo je sjajna vijest i otvara sasvim novu vrstu mobilnog računanja. Ali za sada, nemojte biti previše sretni. U stvari, najbolje što možete učiniti s ovim uređajima je da ih ignorirate oko godinu dana.

To je zato što je sljedeća najbolja stvar upravo iza ugla. Govorimo o Snapdragon 845 procesoru koji je sljedeće godine uključen u Galaxy S9 i mnoge druge Android uređaje. Ako mislite da prijenosna računala Snapdragon 835 zajedno sa sustavom Windows 10 zvuče uzbudljivo, tada će Snapdragon 845 prijenosna računala biti još hladnija. Qualcomm je nadogradio Snapdragon čipove.

Novi procesor je 25% snažniji od prethodnika, a grafičke performanse porasle su za 30%. Ovo su relevantni parametri, posebno kada je riječ o strojevima koji bi trebali pokrenuti aplikacije Windows 10. Postoji podrška za AR i VR mogućnosti ugrađene u Qualcomm Snapdragon 845 platformu.

Snapdragon 835 nije usporediv sa snažnim Apple A10X i A11 Bionic čipovima. Ali čak i u ovom slučaju, on još uvijek može ponuditi pristojno iskustvo s Windowsom 10.

Ostavite komentar